In 2018 pas op de plaats - geen Colours by the Sea 2018

In 2018 pas op de plaats

Het drukbezochte hardloopfeest Colours by the Sea was er in 2017 weer eentje om door een ringetje te halen. Duizenden blije deelnemers en duizenden vrolijke toeschouwers en een groot eindfeest op het Bellamypark. Toch zou de afgelopen editie van begin juni best eens de laatste kunnen zijn, laat organisator Anthony van den Berg weten.

"We laten de boel eens even rustig bezinken", vertelt Van den Berg die het kleurenfeest voor de vijfde keer organiseerde. "Het is steeds een enorm feest maar tegelijkertijd ook een enorme klus om zo'n running festival, want dat is het in feite, op poten te zetten. De eisen die aan een evenement als Colours by the Sea gesteld worden zijn enorm op het gebied van beveiliging, gezondheid, verzekeringen etc. De profesionalisatie die dat van onze organisatie vraagt heeft vooral financiƫle consequenties en die middelen hebben wij simpel weg niet. De verantwoordelijkheid die zodoende op je schouders drukt als vrijwilligers organisatie hebben er voor gezorgd dat we pas op de plaats moeten maken.

Sponsoren

In 2018 slaat Van den Berg in elk geval even over: "Ik zei het al, we willen het een en ander rustig laten bezinken. Daar nemen we de tijd voor. Zou Colours in 2018 wel doorgaan, dan zouden we nu al weer volop met de voorbereidingen bezig zijn geweest."

Vooral de financiĆ«le paragraaf begint door te wegen: "We hebben nu eigenlijk alleen sponsoren die ons in natura met iets helpen. Super natuurlijk, want zonder hen was Colours helemaal niet mogelijk geweest. Er is echter bijzonder weinig draagvlak vanuit de ondernemers en bedrijven in en om Vlissingen (Zeeland) en dat gaat ook steeds meer tegenstaan. Zonder dat we de ondernemers tekort willen doen die ons wel al jaren ondersteunen, een echte hoofdsponsor hebben we nooit kunnen vinden. Op een of andere manier zijn wij dan als Zeeland toch te veel een uithoek, merkten wij als we in contact stonden met bijvoorbeeld grote sportmerken en bedrijven buiten Zeeland.

'We willen de jarenlange onophoudelijke steun van de Rabobank, HDV Steigerbouw Jansma & Dik Schoonmaakbedrijf, Manhattan Domburg, Superkeukens en de Provincie Zeeland wel even expliciet noemen en ze daar heel hartelijk voor bedanken." 

  "Financieel is de rek eruit en we vinden dat we het niet kunnen maken om het inschrijfgeld drastisch te verhogen. Wij willen dat Colours by the Sea voor iedereen betaalbaar blijft en dat kinderen gratis moeten kunnen blijven meedoen. Tenslotte is ons doel zoveel mogelijk mensen op een positieve en leuke manier aan het bewegen te krijgen. Daar zijn we dan ook wel een beetje koppig in. We willen als non-profit vrijwilligers die zes jaar geleden een leuk idee naar Nederland haalde, graag bij ons uitgangspunt blijven.

Potentie

Van den Berg en zijn team zetten een groot, professioneel evenement neer met bovenregionale uitstraling. Er waren dit keer ruim 7.000 deelnemers en nog 's vele duizenden toeschouwers. Van den Berg: "Daar zit nog volop groei in. Het Running festival heeft potentie: het is tof, veelzijdig, kleurrijk, gezellig, past bij Zeeland en is gezond. Ik denk echt dat wij een van de boegbeelden zijn van Zeeland als gezonde regio. In samenwerking met de juiste partijen kunnen we dat vast op een voor iedereen leuke manier toekomstbestendig maken. Maar voor nu even pas op de plaats"

Fundament

Dus in 2018 maakt Colours by the Sea pas op de plaats. Voor 2019 is het erop of eronder voor Anthony van den Berg en zijn organisatie: " Of we leggen een solide fundament voor een gezonde toekomst, of we trekken de stekker eruit".